OndernemerZZ-caPelle

In 2012 onderzochten de Kamer van Koophandel Rotterdam en de afdeling Economische Zaken van de gemeente Capelle aan den IJssel de situatie van zzp’ers in Capelle. Het onderzoek met de titel ZZP’er in Beeld kwam tot de conclusie dat de meeste Capelse zzp’ers hun collega’s binnen de gemeente niet kenden en dat zij hun netwerk vooral buiten de regio hadden.

Ook voor andere Capelse ondernemers bleek de Capelse zzp’er maar moeilijk vindbaar. Dit leidde tot de oprichting van zzp Capelle. In november 2012 vond in de Trefterp een eerste bijeenkomst plaats. Zo’n negentig Capelse zzp’ers kwamen hierop af.

Al tijdens deze bijeenkomst werd duidelijk dat de zzp’ers een sterke behoefte hadden om elkaar te leren kennen, kennis uit te wisselen en klankborden te vormen. Ook wilden ze – waar mogelijk – met elkaar samenwerken. Na de bijeenkomst werd een taskforce opgericht, die onderzocht hoe de Capelse zzp’ers beter met elkaar in contact konden komen en hoe ze hun zichtbaarheid voor andere ondernemers in Capelle konden  vergroten. De oprichting van de Vereniging OndernemerZZ caPelle (zzp Capelle) is hier het mooie resultaat van.

De vereniging heeft zich tot doel gesteld de Capelse zzp’ers bij elkaar te brengen, zodat ze van elkaar kunnen leren, met elkaar kunnen samenwerken en gevonden kunnen worden door Capelse opdrachtgevers.

– zie promotiefilm –

ondernemerZZ caPelle v2.0(1)-001Promotiefilm OndernemerZZ caPelle ondernemerZZ caPelle – zoeken, vinden & samenwerken

Dank aan onze sponsors

Natuurlijk konden we dit allemaal niet realiseren zonder onze partners. Zo zijn we de Kamer van Koophandel Rotterdam zeer dankbaar voor het leveren van een enthousiaste drijvende kracht achter de taskforce en de afdeling Economische Zaken van de gemeente Capelle aan den IJssel voor het faciliteren van onze bijeenkomsten en het met raad en daad ondersteunen van onze taskforce.

Partners

Kvk_logocapelleaandenijssel_logo

 

logoondernemershuisuitsn