pic-2Samen een beter resultaat!

Als zzp’er werkt u veelal in uw eentje. Heeft u er weleens aan gedacht om samen te werken met andere zzp’ers als een opdracht voor u alleen te groot is? Bijvoorbeeld als uw wilt meedingen naar een aanbesteding? Maar hoe begin je zo’n samenwerking? Hoe vind je een geschikte samenwerkingspartner? En hoe ziet zo’n samenwerkingsverband er concreet uit?
 
 
ondernemerZZ caPelle – zoeken, vinden & samenwerken
 

Welke motieven heeft u om samen te werken?

Ga op zoek naar samenwerkingspartners met dezelfde motieven, zo voorkomt u verkeerde verwachtingen.
Er zijn verschillende motieven om samen te werken.
  • Samenwerken kan noodzakelijk zijn om een opdracht te kunnen krijgen of deze te kunnen uitvoeren.
  • Een samenwerkingsverband maakt het mogelijk om gezamenlijk als groep (onder één naam) naar buiten op te kunnen treden.
  • Het delen van kosten, kennis en risico’s; denk aan gezamenlijke huisvesting of promotie, maar ook aan het gebruikmaken van elkaars kwaliteiten of het elkaar vervangen tijdens ziekte.
  • Persoonlijke ontwikkeling door het uitwisselen van kennis en het gebruikmaken van elkaars netwerk en het elkaar stimuleren of coachen.

 Hoe vindt u een geschikte samenwerkingspartner?

Om te kunnen samenwerken moet je elkaar kennen en elkaar kunnen vertrouwen. OndernemerZZ-caPelle biedt u hiervoor verschillende mogelijkheden. Wilt u een geschikte samenwerkingspartner vinden, dan is lid worden van de Vereniging OndernemerZZ-caPelle de eerste stap. Hier treft u de Capelse zzp’ers en hun werkgebied en expertise.

Hoe organiseert u het samenwerkingsverband?

Heeft u uw samenwerkingspartner gevonden? Maak dan duidelijke afspraken over de wijze waarop jullie gaan samenwerken. Welke samenwerkingsvorm het beste bij jullie past, hangt af van de soort opdracht. Lees meer over rechtsvormen en contracten.
 
Lees meer over de Kamer van Koophandel te Rotterdam.
 
Kvk_logo